Bruschetta z bobem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W sam raz na kolację.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciabatta 2 szt,
    bób 1 szk,
    pomidor 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    sok z cytryny 1 łyżka,
    oliwa z oliwek 2-3 łyżki,
    sól,
    pieprz czarny mielony,

Bruschetta z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać i rozdrobnić widelcem. Dodać jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, oliwę z oliwek. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać.
    Pomidora obrać ze skórki, usunąć ziarenka i pokroić w kostkę. Posypać odrobiną soli i pieprzu.
    Bułki przekroić na pół, podpiec w piekarniku i natrzeć czosnkiem. Na bułkach ułożyć pastę z bobu i pokrojonego pomidora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy