Bruschetta z cukinią i hokkaido

0 (0 ocen)

  • 50 min

Oryginalnie i smacznie

  • 50 min

Składniki:

  • 1/2 małej dyni hokkaido
    1 cukinia
    2 ząbki czosnku
    czerstwy chleb
    2 łyżeczki suszonego oregano
    2 szczypty słodkiej papryki w proszku
    plaster ulubionego sera, np. gouda
    sól

Bruschetta z cukinią i hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Obraną i oczyszczoną dynię razem z cukinią kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z czosnkiem pokrojonym w plasterki. Dodajemy oregano, paprykę słodką w proszku oraz sól. Mieszamy. Warzywa wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 40 minut. Gotowe wyciągamy z piekarnika i układamy na kromkach czerstwego chleba, na samym wierzchu ser. Wkładamy do piekarnika na 2-3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy