Włoska grzanka, która idealnie nadaje się na szybką i ciekawą kolację.
30 min
Składniki:
Bułka ciabatta (mogą być też kromki pieczywa pszennego) 4szt
Ser feta 1 kostka
Pomidory 3 średnie
Oliwki 1 mały słoiczek
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Sosik sałatkowy z bazylią i oregano 1 szt.
Czosnek 3 ząbki
masełko czosnkowe lub z ziołami
Bruschetta z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę (odsączyć z wody), oliwki pokroić w krążki, ser feta w kostkę, sosik sałatkowy wymieszać z 3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami zalewy z oliwek, wymieszać wszystko razem, wycisnąć czosnek. Ciabattę przekroić na pół, posmarować masłem, wstawić do piekarnika na ok. 10 minut, aż będą chrupiące grzanki. Przygotowaną wcześniej sałatkę wyłożyć na gorące grzanki. Smacznego!
Komentarze