Bruschetta z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Świetna Włoska propozycja na wykorzystanie "starego" pieczywa. Każda wersja tejże przystawki jest niesamowita i niemalże osobista.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kulka mozzarelli
    4 kromki pieczywa
    1 puszka tuńczyka (kawałki)
    2 średniej wielkości pomidory
    50 ml oliwy z oliwek
    garść świeżej bazylii

Bruschetta z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na kromki pieczywa układamy plastry mozzarelli i kawałki tuńczyka. Całość zapiekamy 4 min w temperaturze 250°C. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy miąższ i kroimy w kostkę. Oliwę i bazylię miksujemy. Na podpieczone bruschetty kładziemy pokrojone pomidory i polewamy oliwą z bazylią. Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy