Bruschetta koktailowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis powstał metodą prób i błędów wspólnie ze znajomymi.

  • 30 min

Składniki:

  • -4 bułki pełnoziarniste
    -garść pomidorków koktajlowych
    -kulka mozzarelli
    -3-4 ząbki czosnku
    -3-4 łyżki oliwy z oliwek
    -przyprawy (oregano, bazylia, sól pieprz, przyprawa do pomidorów i mozzarelli)

Bruschetta koktailowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę z oliwek zmieszać z wyciśniętym czosnkiem i pozostawić na 10 minut.
    Bułki przekroić na pół i posmarować wcześniej przygotowaną oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok 15 minut aż się przyrumienią.
  • 2. Pomidorki kroimy na mniejsze cząstki, dodajemy przyprawy, oraz pokrojoną w kostkę mozzarelle ( można dodać połowę kulki).
  • 3. Na ciepłe bułeczki nakładamy przygotowane pomidorki i jeszcze raz wstawiamy do piekarnika na kilka minut. Wyjmujemy i podajemy jeszcze ciepłe.

Porady

Można dodatkowo dodać świeżą bazylie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy