Brzoskwiniowe piersi

0 (0 ocen)

dla lubiących połączenie mięsa z owocami idealne rozwiązanie

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    8 połówek brzoskwiń z puszki
    sól
    pieprz
    mąka do obtaczania
    2 jajka
    200 g płatków kukurydzianych
    3 łyżki mąki
    oliwa do smażenia

Brzoskwiniowe piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń.
    Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.
    W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń.
  • 2. Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.
    Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące.
    Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
  • 3. Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie opanierować w mieszance płatków z mąką.
    Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony.
    Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy