Brzoskwiniowiec

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasto na upalne dni.

  • Łatwy

Składniki:

  • - galaretki owoce egzotyczne: 2 sztuki
    - galaretka brzoskwiniowa: 1 sztuka
    - dojrzałe brzoskwinie: 500 gramów
    - masło: 15 dekagramów
    - cukier: 30 dekagramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - BISZKOPTY OKRĄGŁE: 30 dekagramów

Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie;
    Galaretki owoce egzotyczne rozpuścić w połowie zalecanej w przepisie
    ilości wody, wystudzić. Brzoskwinie rozdrobnić blenderem na gładką
    masę. Kilka brzoskwiń odłożyć na dekoracie wiszchu ciasta. Masło
    utrzeć z żółtkiem i cukrem, wymieszać z masą brzoskwiniową i
    wystudzonymi galaretkami. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy o
    średnicy 26cm, przełożyć na nie masę brzoskwiniową i wstawić do
    lodówki. Gdy masa zupełnie stężeje, ułożyć na wieżchu pozostałe
    brzoskwinie, zalać wystudzoną galaretką brzoskwiniową i wstawić do
    lodówki. Ciasto po dwóch godzinach nadaje się do jedzenia. Zycze
    smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy