Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki rozkruszyć na drobne kawałki. Zalać je mlekiem i odczekać aż zrobią się miękkie. Potem dodać roztopione masło i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na do formy wyłożonej papierem pergaminowym, rozłożyć równomiernie i dociskać.
2.Mus brzoskwiniowy: Z puszki odłożyć 3 połówki do dekoracji a pozostałość wraz z syropem zmiksować. Jedną z galaretek rozpuścić w 150 ml gorącej wody. Gdy przestygnie połączyć z musem i wylać na spód herbatnikowy jak zacznie tężeć.
3.Masa śmietanowa: Ubijać mocno schłodzoną śmietanę a w połowie ubijanie dodać do niej całe opakowanie śmietan fixu. Gdy będzie sztywna przełożyć na stężały mus brzoskwiniowy.
4.Na masę śmietanową dać pokrojone odłożone brzoskwinie.
Pozostałą galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wylać na wierz ciasta i zostawić całość do stężenia najlepiej na całą noc by dobrze się związało.
Komentarze