Ciasto Brzoskwiniowy puch

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto łatwo i szybko się robi,a przy tym jest bardzo smaczne i puszyste

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - 5 jaj
    - 0,5kg mąki pszennej
    - 20 dag cukru
    - 3 łyżeczki cukru wanilinowego
    - duży jogurt naturalny
    - 1 szkl. oleju
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - puszka brzoskwiń
    - cukier puder

Ciasto brzoskwiniowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka łączymy z cukrami i mieszamy mikserem do uzyskania puszystej masy. Zmniejszamy obroty i naprzemiennie dodajemy jogurt naturalny i olej. Potem dodajemy przesianą mąkę z proszkiem, ale wtedy najlepiej jest już mieszać drewnianą łyżką. Masę przelewamy do blaszki. Na wierzchu układamy brzoskwinie pokrojone w mniejsze kawałki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 min. Po ostygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem, bądź polewamy lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy