Brzoskwiniowy torcik.

0 (0 ocen)

Lekki torcik,na który każdy się skusi.

Składniki:

  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
    śmietana kremówka 30 %(330 dag)
    1 galaretka pomarańczowa
    2 łyżeczki żelatyny
    2 kostki mlecznej startej czekolady

Brzoskwiniowy torcik. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka. 1. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić.Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu.Do zastygającej galaretki dać brzoskwinie i wlać do przegotowanej formy.Może być tortownica lub miska wyłożona folią aluminiową.Włożyć do lodówki ,żeby galaretka zastygła.
  • Śmietana kremówka. 2. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wystudzić.Śmietanę kremówkę ubić i dodać żelatynę,dokładnie wymieszać.Przełożyć na zastygniętą galaretkę.Włożyć do lodówki do stężenia.
  • Gotowy torcik. 3. Stężony torcik wyjmujemy tak,aby brzoskwinie były u góry.Boki udekorować startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy