Buchty ze sliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.DROZDZE WKRUSZ DO MLEKA,ROZMIESZAJ Z 2 LYZKAMI CUKRU I MAKI, ODSTAW.ZOLTKA UTRZYJ Z POZOSTALYM CUKREM. DODAJ DO MAKI ,WLEJ ROZCZYN DODAJ MIEKKIE MASLO.WYROB, ODSTAW DO WYROSNIECIA. 2.WYROSNIETE CIASTO PODZIEL NA 24 CZESCI KAZDA OWIIN POLOWKI SLIWKI UFORMUJ KULKE I ZANURZ W STOPIONYM MASLE.UKLADAJ NA BLASZCE POSMAROWANEJ MASLEM I POSYPANA BULKA TARTA.UKLADAJ BULKI OBOK SIEBIE.ODSTAW DO WYROSNIECIA NA OK 20 MIN.PIECZ W PIEKARNIKU 180ST.-30 MIN.
Porady
POZA SEZONEM MOZNA ZASTAPIC SLIWKI POWIDLAMI SLIWKOWYMI.
Komentarze