Budyń bananowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Fajnie smakuje, zwłaszcza, że takiego budyniu w sklepie nie dostaniemy.

  • 20 min

Składniki:

  • mleko 200ml( z tego 50ml na rozpuszczenie budyniu)
    sok bananowy 300ml
    1 łyżka cukru( choć nie koniecznie jeśli wolimy mniej słodki)
    budyń śmietankowy

Budyń bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy sok i mleko( może być czegoś mniej jeśli wolimy bardziej gęsty budyń) dodajemy 1 łyżkę cukry i doprowadzamy do wrzenia. W 50ml mleka rozpuszczamy budyń i tak przygotowaną miksturę wlewamy do wrzącego mleka zdjętego z ognia. Mieszamy i stawiamy na małym ogniu. Czekamy aż zgęstnieje i przelewamy do miseczek. Jemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Porady

Można na wierzch dać również kawałki bananów dla zwiększenia smaku tego owocu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy