Budyń bezmleczny

0 (0 ocen)

Znalazłam przepis na stronie internetowej i spróbowałam zrobić. Pyszotka :)

Składniki:

  • 450 ml mleka ryżowego lub migdałowego
    2 żółtka
    2 łyżki cukru
    2-2,5 łyżek mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    konfitura truskawkowa lub inna 

Budyń bezmleczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka mieszam z mąką ziemniaczaną, cukrem, cukrem waniliowym i częścią mleka (ja daję ok. 100 ml). Resztę mleka podgrzewam w rondelku.

  • 2. Masa musi być dobrze wymieszana!
  • 3. Dodaję ją do podgrzanego mleka w rondelku, całość podgrzewam ciągle mieszając aż zgęstnieje. Podaję z konfiturą. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy