Budyń krówkowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny budyń, nie tylko dla dzieci :)

  • 15 min

Składniki:


  • Składniki:
    1/4 szklanki mąki ziemniacznej
    1 łyżka cukru kokosowego
    Parę kropli ekstraktu wanilii
    3 żółtka
    600 ml mleka
    10 krówek

Budyń krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siekam krówki.
    Do garnuszka przysypuję mąkę ziemniaczaną z cukrem i żółtkami, dokładnie mieszam. Stopniowo wlewam mleko i delikatnie podgrzewam masę. Gdy masa będzie gładka, ale nie będzie jeszcze gęsta, dodaję krówki - 3/4 posiekanych kawałków. Mieszając trzepaczką, podgrzewam budyń do zgęstnienia. Przekładam do miseczek- mi wyszły 4 porcje. Budyń posypuję resztą krówek, podaję na ciepło,bądź zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy