Budyń na "gérard-zie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z ciasta wycinamy 24 kwadraty ... 12 kwadratów kładziemy na papier do pieczenia smarujemy rozmąconym jajkiem,
2.z reszty kwadratów wycinamy ramki ... jak na zdjęciu..
3.Kładziemy ramki na wcześniej położone kwadraty na papierze do pieczenia ...również smarujemy je jajkiem
4.do środka kwadratów nakładamy wystygnięty budyń
DOMOWY BUDYŃ:
Zagotować szklankę mleka , do reszty mleka dodajemy mąki , cukier oraz żółtko - miksujemy żeby nie bylo grudek , do gotującego się mleka dodajemy nasz miks mleczno - jajeczny cały czas mieszając , ja używam zawsze miksera i nie ma wtedy grudek :) miksować do zagotowania ...
Gdy budyń wystygnie zmiksować go z miękkim masłem :)
5.układamy na wierz pokrojonego ananasa .. wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika na 20 minut na 200 stopni .
Komentarze