Budyń truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Delikatny budyń ze świeżych owoców o lekko musowej konsystencji. Doskonały na ciepło, jak i na zimno.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru
    ok. 500g truskawek
    3 łyżki cukru

Budyń truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i osuszyć, zmiksować blenderem. Odlać troszeczkę i wymieszać z budyniem. Resztę truskawek zagotować z cukrem. Do gotujących się truskawek dodać wymieszany budyń. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje.

Porady

Można podawać schłodzony budyń z lodówki (szczególnie w upalne dni) ozdabiając świeżymi truskawkami lub ziołami.

Komentarze

Podobne przepisy