Budyń z ryżu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i delikatny budyń z ryżu pełnoziarnistego. Jest to deser bezglutenowy a jeśli użyjemy mleka roślinnego to będzie również bez laktozy. Zapraszam

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g ryżu pełnoziarnistego (1 torebka)
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka kakao naturalnego
    1/2 szkl mleka
    oraz: woda do gotowania ryżu

Budyń z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy go i jeszcze gorący przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy miód, kakao i mleko oraz blendujemy na gładki krem. Przekładamy budyń do pucharków i dekorujemy owocami. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy