Budyniowiec

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki i bardzo łatwy w wykonaniu! Zawsze się udaje! :)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 torebki budyniu kakaowego
    200 g cukru pudru
    1 proszek do pieczenia
    4 jajka
    kilka kropel olejku rumowego
    200 ml oleju
    tłuszcz i pokruszone orzechy do formy
    wiórki czekoladowe do dekoracji

    Krem twarogowy
    250 g masła
    200 g cukru pudru
    500 g tłustego twarogu

Budyniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Sproszkowany budyń wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać jajka, olejek rumowy i olej. Dobrze zmiksować. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej pokruszonymi orzechami. wygładzić wierzch. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni
    Celsjusza. Piec ok. 20 minut.
  • 2. Krem twarogowy:
    Masło z cukrem utrzeć na pianę. Uciekając, partiami dodawać twaróg. Krem rozsmarować na wystudzonym korpusie. Ciasto wstawić do lodówki - do stężenia. udekorować czekoladowymi wiórkami.

Komentarze

Podobne przepisy