Szybki i bardzo łatwy w wykonaniu! Zawsze się udaje! :)
40 min
Składniki:
Ciasto:
4 torebki budyniu kakaowego
200 g cukru pudru
1 proszek do pieczenia
4 jajka
kilka kropel olejku rumowego
200 ml oleju
tłuszcz i pokruszone orzechy do formy
wiórki czekoladowe do dekoracji
Krem twarogowy
250 g masła
200 g cukru pudru
500 g tłustego twarogu
1.Ciasto:
Sproszkowany budyń wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać jajka, olejek rumowy i olej. Dobrze zmiksować. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej pokruszonymi orzechami. wygładzić wierzch. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni
Celsjusza. Piec ok. 20 minut.
2.Krem twarogowy:
Masło z cukrem utrzeć na pianę. Uciekając, partiami dodawać twaróg. Krem rozsmarować na wystudzonym korpusie. Ciasto wstawić do lodówki - do stężenia. udekorować czekoladowymi wiórkami.
Komentarze