Budyniowo-karmelowe ciacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy ze szczypta soli. ciągle ubijając, stopniowo wsypujemy cukier. Proszek do pieczenia roztrzepujemy z żółtkami. Dodajemy ocet i mieszamy. Wlewamy do piany i delikatnie mieszamy. Wlewamy na natłuszczona blachę (25x40 cm). Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.
2. Budynie gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. wykładamy na biszkopta. Studzimy. Na wierzchu układamy herbatniki. Masę krówkową podgrzewamy i smarujemy ciastka . Studzimy.
3.Kremówkę ubijamy z cukrem i smietan-fiksami. Rozkładamy na masie krówkowej. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki.
2.Budynie gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. wykładamy na biszkopta. Studzimy. Na wierzchu układamy herbatniki. Masę krówkową podgrzewamy i smarujemy ciastka . Studzimy.
3.Kremówkę ubijamy z cukrem i smietan-fiksami. Rozkładamy na masie krówkowej. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki.
Komentarze