Budyniowy krem z owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Budyniowy deserek z owocami na szybko (sposób na wykorzystanie pozostałości kremu budyniowego)

  • 60 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mleka
    2 budynie śmietankowe na 0,5 litra mleka każdy
    0,5 kostki dobrej margaryny lub masła
    3 łyżki cukru
    truskawki
    kiwi
    gorzka czekolada

Budyniowy krem z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadzamy budyń, wlewamy do gorącego mleka i ciągle mieszając zagotowujemy, a następnie studzimy. Dobrą margarynę (użyłam Kasi) lub masło miksujemy dokładnie dodając po 1 łyżce budyniu. Krem przekładamy do deserowych pucharków i wkładamy do lodówki. Truskawki dokładnie płuczemy, osączamy, usuwamy szypułki, kroimy na talarki i ćwiartki. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na średniej grubości plasterki, a następnie na paseczki. Owocami przybieramy krem budyniowy, posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy