Bułeczka zapiekana na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bułeczkę można podać na ciepłe śniadanie lub na kolację:)))

  • 30 min

Składniki:

  • 1 bułka razowa lub zwykła
    troszkę masła do posmarowania bułki
    1 trójkątny topiony serek
    2 plastry okrągłej szynki
    2 plasterki sera żółtego
    1 jajko
    sól,pieprz do smaku

Bułeczka zapiekana na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odciąć czubek bułki. Środek wydrążyć ,posmarować w środku bułkę cienko masełkiem,potem serkiem topionym.Wyłożyć plastrami szynki,serem żółtym,a w środek wbić jajko,które potrzepać do smaku solą i pieprzem.Zapiec bułeczkę w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez ok.15-20 min.

Porady

Zamiast serkiem topionym ,można bułeczkę w środku posmarować 1 łyżką majonezu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy