Bułeczki kokosowo-budyniowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Coś dla miłośników kokosa. Jest to przepis na ciasto drożdżowe, które najbardziej mi smakuje. :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 600 g mąki,
    Pół szklanki mleka,
    Pół szklanki wody,
    Pół szklanki oleju,
    3 łyżki cukru
    40 g drożdży,
    Cukier waniliowy,
    2 jajka

Bułeczki kokosowo-budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa : ugotować 1 budyń według przepisu na opakowaniu dodać 3 łyżki wiórków kokosowych. Zrobić zaczyn ( mleko + drożdże + cukier) i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać jajka, sól, wodę i zaczyn, wyrobić ciasto, pod koniec wyrabiania dodać olej. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować połową masy, zwijać jak roladę. Pociąć na małe kawałki. Bułeczki odstawić na 10 min. Można posypać kokosem. Piec około 25-30 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy