Bułeczki z kajmakiem i nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozdrabniamy i rozpuszczamy z cukrem. Margarynę roztapiamy z mlekiem. Drożdże i ciepłe mleko mieszamy i zostawiamy na 20 minut. Po tym czasie dodajemy mąkę i mieszamy.odstawiamy na około 2 godziny. zarabiamy ciasto i rozwałkowujemy na grubość 1cm. Na połowie odciskamy okręgi(najlepiej szklanka). w nakreślone okręgi nakładamy nie cała łyżeczkę kajmaku bądź nutelli. Drugą połową ciasta przykrywamy całość i wycinamy bułeczki szklanką. powinno wyjść około 30 bułeczek. Układamy na blasze wysmarowanej margaryną w dość sporych odstępach, ponieważ bułeczki będą rosły.Tak przygotowane blachy odstawiamy na 20 minut. pieczemy w 170stopniach około 30minut(najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto już jest upieczone)
Komentarze