Bułeczki z kremem budyniowym i kiwi

0 (0 ocen)

  • 40 min

Upiekłam je z ciasta francuskiego i wypełniłam masą budyniową której nawet nie trzeba gotować.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 płat gotowego ciasta francuskiego
    200 g. gęstego jogurtu typu greckiego
    1 budyń waniliowy+ cukier do smaku
    2-3 kiwi

Bułeczki z kremem budyniowym i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24hjmkr 1. Przygotowanie:
    Ciasto dzielę na 6 dużych kwadratów (bok 10-12 cm), sklejam ciasto w rogach każdego - jak na zdjęciu, bo powstały miseczki. Tak przygotowane przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jogurt mieszam z suchym budyniem i cukrem do smaku. Do każdej miseczki nakładam 2 łyżki masy i układam plasterki kiwi. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 225 stopni C i piekę 20-25 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. Ostudzone oprószam cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy