Bułeczki z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułeczki:
Drożdże z cukrem rozetrzeć w misce dodać wodę i roztopione masło. Wszystko dobrze wymieszać i dodać resztę składników.
Gdyby ciasto było za rzadkie dodać jeszcze trochę mąki.
2.Z ciasta uformować bułeczki i wyłożyć je na blaszkę zostawiając między nimi trochę odstępu. Zostawić do wyrośnięcia na ok 15 min. Piec w tem 200 stopni ok 12-15 min.
3.Ciepłe bułki przekroić na pół i posmarować masłem czosnkowym .
4.Masło czosnkowe:
Masło rozetrzeć widelcem w misce dodać posiekaną pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać i schować na ok 1 godz do lodówki.
Komentarze