Bulgur z kiełbaskami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni dominikańskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulgur: 4 szklanki
    - kiełbaski wieprzowe: 70 dekagramów
    - woda: 7 szklanek
    - olej: 5 łyżek
    - pasta pomidorowa: 2 łyżki
    - zielona papryka posiekana: 0.25 szklanki
    - pomidory pokrojone w kostkę: 2 sztuki
    - oregano: 1 szczypta
    - ząbki czosnku roztarte: 1 sztuka
    - czarny pieprz: 1 szczypta
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - seler naciowy posiekany: 0.25 szklanki
    - rozmaryn: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżeczka
    - kolendra posiekana: 1 łyżeczka

Bulgur z kiełbaskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju smażyć na złoto kiełbaski. Dodać paprykę, czosnek, seler i pomidory. Wymieszać. Dusić na małym ogniu przez 2 minuty. Dodać pastę pomidorową, sól oraz pozostałe zioła i przyprawy. Wlać szklankę wody. Dodać bulgur. Wymieszać. Przykryć i gotować - co jakiś czas mieszając i podlewając wodą - na małym ogniu przez 35 minut. Doprawić solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy