Bulgur z warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min

...

  • 25 min

Składniki:


  • 300 g kaszy bulgur
    2 pomidory
    1 ogórek
    Sok z 1/2 cytryny
    Zioła: Natka pietruszki ,bazylia ,mięta
    Sól ,pieprz
    Czarne oliwki
    Oliwa z oliwek
    400 ml bulionu warzywnego

Bulgur z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotuj bulion warzywny w 400 ml wody. Odmierz taką samą objętość kaszy i bulionu . Zalej kaszę gorącym bulionem , zakryj i odstaw aby kasza wchłonęła bulion. /Można ugotować podobnie jak kaszę ( np. gryczaną). Wlej oliwę i mieszaj łyżką , aż kasza trochę ostygnie i zrobi się sypka.
    Pomidory pokrój w kostkę , ogórka bez skórki tak samo. Zioła posiekaj. Wymieszaj warzywa i zioła z kaszą oraz oliwki . Dopraw sokiem z cytryny , solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy