Bulion z kulkami z kuskusu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kuchnia to królestwo mojej żony. Pozwala mi jednak czasem poeksperymentować.

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego (może być z kostki)
    6 łyżek kaszy kuskus
    3 jajka
    5 dag parmezanu
    gałązka lubczyku
    szczypta gałki muszkatołowej
    pieprz
    sól

Bulion z kulkami z kuskusu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lubczyk myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Parmezan ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 2. Jajka starannie ubijamy, a następnie mieszamy z kuskusem i parmezanem. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
  • 3. Bulion zagotowujemy. Łyżką wkładamy po porcji masy jajecznej do wrzątku i gotujemy ok. 5 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Posypujemy lubczykiem.

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy