Bułki nadziewane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ulubiona przekąska z dzieciństwa.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki
    30 dag pieczarek
    pęczek szczypiorku
    1 jajko
    łyżka ketchupu
    ser żółty - starty
    troszkę masła

Bułki nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Starte na dużych oczkach pieczarki podsmażamy na maśle doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy do nich łyżkę ketchupu, jajko i szczypiorek, mieszamy.
    W bułkach wydrążamy dziurki i nadziewamy je pieczarkami.
    Posypujemy startym serem. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy