Buraczki kiszone na barszcz

0 (0 ocen)

Najlepsze na prawdziwy barszcz czerwony oraz naturalna dawka witamin.

Składniki:

  • 1 kg burakow czerwonych
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1/2selera
    1 cebula
    4 zabki czosnku
    2 lyzeczki kminku
    2 lyzeczki soli
    2 lyzeczki cukru
    3 l przegotowanej wody

Buraczki kiszone na barszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Buraczki obieramy ze skorki i kroimy na kawaleczki,zalewamy przegotowana i schlodzona woda,dodajemy pozostale skladniki,przykrywamy i odstawiamy na 3 dni w cieple miejsce.Po minionym czasie zbieramy z wierzchu powstaly "kozuch"i zlewamy sok do wyparzonych sloikow.Tak otrzymany zakwas jest wysmienity na barszcz oraz do picia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy