Buraczki z papryką

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Innowacyjny przepis na weki z buraczków. Zaskoczy smakiem niejednego konesera przetworów.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 6 kg buraków
    6-8 papryk
    3 cebule
    1 łyżka soli
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki octu

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki czyścimy i gotujemy do miękkości w skórce. Następnie je obieramy, studzimy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  • 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobne kawałeczki bądź ścieramy na grubych oczkach na tarce. Dodajemy do buraków.
  • 3. Cebulkę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
  • 4. Sól, cukier i ocet dodajemy do warzyw. Mieszamy. Pozostawiamy na 15-20 minut i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy około 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy