Buraki z papryką na zimę

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • -6 kg buraków
    -1 kg cebuli
    -1 kg czerwonej papryki
    -1 szklanka octu
    -1,5 szklanki wody przegotowanej zimnej
    -1,5 szklanki cukru
    -2 łyżki soli

Buraki z papryką na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane buraki obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę i paprykę zetrzeć na mniejszych oczkach lub robotem. Wszystko wymieszać, dodać ocet, sól, cukier, wodę i gotować 15-20 minut. Nakładać do słoików i pasteryzować 10-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy