burger z cieciorki

0 (0 ocen)

  • 20 min

wspaniała alternatywa dla mięsnych burgerów.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szkl suchej cieciorki
    1 cebulka
    kumin, garam masala, chilli, papryka słodka - do smaku
    bułka sezamowa, pomidor, ketchup, majonez sałata lodowa

Burger z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cieciorkę zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na co najmniej 12h. Następnie mielimy z cebulką i przyprawami. Odkładamy na chwilę do lodówki. formujemy burgery. Jeśli się słabo lepią dodajemy łyżke wody. smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia z obu stron. Podajemy w przytostowanej na suchej patelni bułce z sosami i warzywami

Porady

można przyprawić burgera na różne sposoby i komponować własne dodatki. Można uformować mniejsze kuleczki i podać w picie lub tortilli jak kebab

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy