Burgery wieprzowe z pieczarkami i żółtym serem

0 (0 ocen)

Smaczne i szybkie w przygotowaniu kotleciki wieprzowe z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. Minimum składników - maximum smaku.

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego
    10 - 15 dkg żółtego sera
    20 dkg pieczarek
    1/2 cebuli
    1,5 łyżki kaszy manny
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia

Burgery wieprzowe z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
    Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  • 2. Mięso przełożyć do miski, dodać pieczarki, ser, cebulę, kaszę mannę. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 3. Formować niewielkie kotleciki i smażyć na oleju na średnim ogniu. Podawać gorące.

Porady

Do masy można też dodać 1 jajko - należy wtedy dodać nieco więcej kaszy manny.

Komentarze

Podobne przepisy