Burgery z cieciorki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo zdrowa i szybka wersja burgerów

  • 30 min

Składniki:

  • 800 g (2 puszki) ciecierzycy, odsączona i wypłukana
    1 mała cebula, posiekana
    sok i starta skórka z 1 limonki
    2 łyżeczki mielonej kolendry
    2 łyżeczki mielonego kminu
    6 łyżek mąki pszennej
    4 łyżki oliwy z oliwek
    salsa pomidorowa

Burgery z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę, cebulę, sok i skórka z limonki oraz przyprawy zmiksować aż powstanie gęsta pasta. Spróbować, czy nie trzeba jeszcze doprawić. Uformować 4 kotleciki. Oprószyć mąką.
    Rozgrzać olej w dużej patelni, włożyć kotleciki i smażyć przez 2 minuty z każdej strony, aż będą złote i chrupiące.
    Podawać natychmiast z salsą pomidorową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy