Burgery z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo syte i pyszne burgery, kotlety z fasoli znakomicie zastępują mięso, polecam...

  • 25 min

Składniki:

  • puszka czerwonej fasili
    jedna mała cebulka szalotka
    połowa czerwonej papryki
    pół łyrzeczki mielonego kminu rzymskiego
    2 ząbki czosnku
    jajko
    pół szkalnki płatków owsianych
    łyżeczka ostrej papryki w proszku
    sól
    2 łyżki kolendry
    4 bułki kajzerki
    majonez
    awocado

Burgery z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę dokładnie płuczemy, osuszamy i rozgniatamy wielcem.
    Pozostałe składniki rozdrabniamy blenderem.
    Dodajemy jajko, płatki owsiane, łączymy z fasolą, mieszamy.
    Na rozgrzaną patelnie teflonową układamy placuszki, smażymy po kilka minut z każdej strony.
    Kajzerki podpiekamy na patelni grillowej lub w piekarniku.
    Na bułki układamy kotleciki fasolowe, następnie smarujemy obficie majonezem.
    Na wierzch układamy pokrojone w plasterki awokado.
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy