Burgery z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -1 kg mięsa z indyka
    -przyprawa do hamburgerów (majeranek, pieprz, czosnek, chili, sól, papryka słodka, kolendra)
    -1 jajko
    -2 łyżki oleju z pestek winogron
    -2 czerwone cebule
    -4 ogórki kiszone
    -4 pomidory
    -liście zielonej sałaty
    -musztarda
    -ketchup

Burgery z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy w maszynce, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Mięso polewamy delikatnie olejem, formujemy burgery i smażymy, po około 3 minuty z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka, sałat rozkładamy na talerzu. Pomidorki i ogórki kroimy w plastry. Na liście sałaty układamy burgery, na nie pokrojone warzywa, polewamy musztardą i ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy