Burgery z kaszanki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Burgery zrobione są z białej, paprykowej kaszanki. Podwójnie panierowane grube kawałki kaszanki w bułce tartej i jajku usmażone na złocisty kolor z obu stron. Burgery są bardzo smaczne i mają chrupiącą panierkę.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • grubsze plastry paprykowej kaszanki 3-4 szt.
    bułka tarta
    kurze jajka 2 szt.
    sól
    tłuszcz do smażenia
    pomidorki koktajlowe

Burgery z kaszanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burgery z kaszanki. 1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Panierujemy plastry kaszanki w rozmąconym, posolonym jajku, obtaczamy w tartej bułce i ponownie w jajku i w bułce.
  • Burgery z kaszanki. 2. Tak panierowane burgery układamy na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
  • Burgery z kaszanki. 3. Usmażone burgery podajemy z pomidorkami koktajlowymi lub ulubioną surówką.

    Smacznego !!!

Komentarze

Podobne przepisy