Burgery z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Burgery w wersji rybnej.

  • 30 min

Składniki:

  • na 4 kotleciki:

    duża puszka tuńczyka,
    jajko,
    kilka łyżek bułki tartej,
    mała cebula lub szczypiorek,
    1-2 ząbki czosnku,
    starta skórka z cytryny plus kilka łyżeczek soku,
    kilka łyżek posiekanej natki pietruszki,
    łyżeczka musztardy,
    sól, pieprz, ew. ostra papryka lub kilka kropli Tabasco

Burgery z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami (warto sprawdzić, czy nie potrzeba więcej przypraw przed dodaniem jajka). Z masy formować małe kotleciki i smażyć kilka minut na rozgrzanym tłuszczu. Podawać w bułce z surówką coleslaw lub innymi ulubionymi warzywami do burgerów.

Komentarze

Podobne przepisy