Cake pops - kotki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Moje córki je uwielbiają.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • WNęTRZE:
    - biszkopty: 10 sztuk
    - masło: 7 dekagramów
    - cukier: 2 łyżki
    - kakao: 1 łyżka
    - mascarpone: 3 łyżeczki
    WIERZCH:
    - biała czekolada (dobrej jakości): 100 gramów
    - perełki do dekoracji ciast (na 10 par oczu i noski): 1 łyżka
    - biały lukier plastyczny (na 10 par uszu): 1 łyżka
    - kakaowa posypka do ciast (na wąsy): 1 łyżka

Cake pops - kotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mało rozpuszczamy w rondlu. Dodajemy cukier, kakao i serek. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Biszkopty zamykamy w foliowej torebce rozkruszamy wałkiem do ciasta. Wsypujemy do masy w rondlu. Dokładnie mieszamy. Studzimy. Lekko jeszcze ciepłej masy formujemy kulki wielkości lizaka. Wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Powinno wyjść 10 kulek.
  • 2. Kulki nakłuwamy na patyki po lizakach, lub wykałaczkę. Rozpuszczamy białą czekoladę w miseczce (można ją podgrzać w mikrofali ok. 30 s). Zanurzamy w miseczce. Wykałaczki z cake popsami pokrytymi czekoladą wkłuwamy w połówkę jabłka. Z lukru formujemy trójkąciki na uszy, z perełek robimy oczy i nos, z posypki wąsy i pyszczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy