Camembert na rukoli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mamą malutkiej Basi. Chociaż teraz mam mniej czasu na popisy w kuchni, staram się jaknajczęściej zaskoczyć męża ciekawym daniem.

Składniki:

  • 2 serki camembert
    5 brzoskwiń z puszki
    3 plastry polędwicy wędzonej
    1 łyżka mąki
    1 jajko
    rukola
    oliwa z oliwek
    sok z limonki
    sól, pieprz

Camembert na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy, osuszamy i układamy na talerzach.
  • 2. Brzoskwinie osączamy i kroimy w paseczki. Polędwicę również kroimy w paseczki. Brzoskwinie i polędwicę układamy na liściach rukoli. Polewamy
    oliwą z oliwek i sokiem z limonki, solimy i pieprzymy.
  • 3. Serki kroimy w poprzek na pół, obtaczamy w jajku i mące i smażymy na oliwie z obu stron. Układamy na sałatce.

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy