Camembert smażony

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przyżądzony ser smakuje wyśmienicie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser camembert: 2 sztuki
    - jajo duże: 1 sztuka
    - tarta bułka około: 0.5 szklanki
    - olej do smażenia około: 0.25 szklanki

Camembert smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 2 duże porcje: Obtoczyć serki w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Kłaść na mocno rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Na 4 porcje: Ostrym nożem przekroić każdy ser na 2 krążki. Panierować je w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Włożyć na 15 minut do zamrażarki (dzięki temu podczas smażenia nie wypłynie środek). Schłodzone krążki kłaść przeciętą stroną na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor, odwrócić na drugą stronę i również usmażyć na złoto. Ser podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy