Camembert w orzechowej, chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sposób na pyszne danie główne, z cudownie chrupiącą skórką.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 serki typu camembert
    2 jajka
    pół szklanki bułki tartej
    pół szklanki pokruszonych orzechów arachidowych
    szczypta soli i pieprzu
    pół łyżeczki czosnku niedźwiedziego
    pół łyżeczki chilli
    olej do smażenia

Camembert w orzechowej, chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski (na tyle szerokiej by zmieściły się w niej serki) wbijamy dwa jajka, dodajemy sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi oraz chilli. Mieszamy widelcem aż wszystkie składniki się połączą.

    Orzechy mieszamy z bułką tartą.

    Serki maczamy w jajku, następnie w bułce, ponownie w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Podajemy z lekką surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy