Sposób na pyszne danie główne, z cudownie chrupiącą skórką.
15 min
Składniki:
4 serki typu camembert
2 jajka
pół szklanki bułki tartej
pół szklanki pokruszonych orzechów arachidowych
szczypta soli i pieprzu
pół łyżeczki czosnku niedźwiedziego
pół łyżeczki chilli
olej do smażenia
Camembert w orzechowej, chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski (na tyle szerokiej by zmieściły się w niej serki) wbijamy dwa jajka, dodajemy sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi oraz chilli. Mieszamy widelcem aż wszystkie składniki się połączą.
Orzechy mieszamy z bułką tartą.
Serki maczamy w jajku, następnie w bułce, ponownie w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z lekką surówką.
Komentarze