Camembert z sosem owocowym

0 (0 ocen)

Serek w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych podany z letnimi owocami.

Składniki:

  • 4 okrągłe serki camembert
    jajko
    pół szklanki płatków owsianych

    500 g owoców świeżych lub mrożonych (wydrylowane wiśnie, porzeczki czarne i czerwone, truskawki, maliny)
    50ml wódki truskawkowej, użyłam Soplicy

    świeży rozmaryn

Camembert z sosem owocowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serki panierujemy w jajku i rozkruszonych płatkach 1. Serki obtaczamy w jajku i rozkruszonych płatkach. Przekładam do naczynek do zapiekania. Serki zapiekamy w 200 stopniach przez 8-10 minut, aż płatki się przyrumienią.
  • przygotowanie sosu 2. Przebrane owoce wsypujemy na patelnię lub garnek o grubym dnie. Zalewamy alkoholem i gotujemy, aż wódka odparuje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy