Cannelloni ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Jest to jedna z bardziej pracochłonnych wersji makaronu, ale w wolny dzień można poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu :)

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
    70-80 dkg zmielonej łopatki wieprzowej
    25 dkg mrożonego szpinaku w brykiecie
    25 dkg mrożonego groszku
    4 cebule
    1 słoik krojonych pomidorów
    1 słoik passaty pomidorowej
    1/2 główki czosnku
    sól, pieprz
    słodka papryka
    chili
    zioła prowansalskie
    15 dkg sera żółtego

Cannelloni ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadzienie 1. 2 cebule pokroić i zeszklić, dodać mięso, a kiedy się usmaży podlać wodą i dodać szpinak i groszek. Smażyć około 10 minut. Doprawić do smaku.
  • 2. 2 cebule pokroić i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać pomidory i passatę, zagotować, doprawić do smaku.
  • Nadziane rurki 3. Cannelloni podgotować przez 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i nadziać farszem.
  • Przed zapieczeniem 4. Nadziane rurki zalać sosem pomidorowym i posypać serem. Wierzch posypać papryką i ziołami. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy