Cannelloni po florencku

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli makaronu

Składniki:

  • 6 rurek cannelloni

    1 cebula

    2 łyżki oleju

    30 dag mielonego mięsa drobiowego

    25 dag świeżego szpinaku

    2 łyżki śmietany

    sos pomidorowy

    10 dag żółtego sera

    sól , pieprz

Cannelloni po florencku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron podgotować , osączyć .

    Szpinak opłukać , oberwać ogonki , obgotować w osolonym wrzątku , posiekać .

    Cebulę obrać , posiekać , zeszklić na oleju . Dodać mięso , przesmażyć . Dodać szpinak , przyprawić do smaku .

    Przygotowanym farszem napełnić rurki makaronu . Ułożyć je w natłuszczonym , żaroodpornym naczyniu . Polać sosem , posypać startym serem .

    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i zapiekac ok. 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy