Cannelloni pod pierzynką z warzyw

0 (0 ocen)

  • 60 min

Robiłam cannelloni po raz pierwszy :) , ale wyszło wyśmienite zwłaszcza z dużym dodatkiem warzyw .Wszyscy wcinali ,aż uszy im się trzęsły , nawet mój mały niejadek :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie rurek cannelloni
    1 duża cebula
    olej
    50 dag mięsa mielonego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 pomidory
    1 papryka czerwona
    1 mniejsza cukinia
    sól, pieprz
    20 dag startego sera

Cannelloni pod pierzynką z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka 1. Rurki cannelloni wrzucamy na osolony wrzątek, obgotowujemy tylko 2-3 minuty na małym ogniu , by rurki się nie odkształciły , a dały się przeciąć w poprzek na pół .
  • składniki 2. Mięso podsmażamy na oleju , dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek, wszystko przesmażamy.Dodajemy koncentrat , sól i pieprz.dusimy wszystko ,aż mięso będzie miękkie.
  • nadziewanie 3. Cukinię i paprykę drobno kroimy w kostkę , pomidory sparzymy i obieramy ze skórki również kroimy w kostkę .
  • warzywa 4. Rurki makaronu przekrajmy w poprzek na pół, ustawiamy pionowo w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym .Napełniamy farszem mięsnym, pokrojone warzywa wykładamy na wierzch rurek posypujemy sola i pieprzem , przykrywamy folią aluminiową .Pieczemy w 190 C ok. 25 minut. Na sam koniec posypujemy serem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy