Cannelloni z mięsem i pieczarkami

0 (0 ocen)

To moja pierwsza potrawa przyrządzona z tym makaronem. Bardzo mi zasmakował i na pewno będę z nim wiele eksperymentować;) Polecam!!

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    16 rurek makaronu cannelloni,
    1/2 kg mięsa mielonego,
    40 dag pieczarek,
    łyżeczka ostrej papryki,
    sól, pieprz,
    3 łyżki pikantnego keczupu,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    2 duże cebule,
    ząbek czosnku

    SOS:
    3/4 szkl. mleka,
    5 łyżek pikantnego keczupu,
    3 łyżki koncentratu pomidorowego,
    łyżeczka ostrej papryki,
    sól, pieprz,
    łyżeczka bazylii,
    2 łyżki czerwonego wina,
    10 dag startego sera.

Cannelloni z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron podgotować ok. 3 min, odcedzić.
  • 2. Mięsa doprawić. Cebulę, czosnek i grzyby pokroić, podsmażyć razem z mięsem. Dodać ostrą paprykę, keczup i koncentrat. Dobrze wymieszać.
  • 3. Farszem napełniać rurki i ściśle układać w naczyniu żaroodpornym.
  • 4. Wszystkie składniki sosu, prócz sera, zagotować. Sosem polać rurki, posypać serem. Zapiekać ok. 20 min w temp. 180st.

Komentarze

Podobne przepisy