Cannelloni z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis na szybki obiad.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 12 rurek makaronu cannelloni
    0,5 kg. mięsa mielonego
    1 jajko
    sól, pieprz czarny , pieprz ziołowy, czosnek granulowany
    duży słoik gotowego sosu bolońskiego

Cannelloni z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem czarnym mielonym, pieprzem ziołowym i czosnkiem granulowanym. Dodajemy jajko i wyrabiamy na gładką masę.
    Gotowym mięsem nadziewamy rurki i wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem- przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 60 minut.

Porady

Gotowe cannelloni możemy posypać startym żółtym serem i zapiekamy do rozpuszczenia się sera.

Komentarze

Podobne przepisy