1.Biszkopt: Ubić białka- w trakcie ubijania dodać cukier, a następnie żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wlać do formy i piec 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu i wystygnięciu nasączyć wodą zmieszaną z aromatem arakowym.
2.Masa budyniowa: Szklankę mleka zagotować razem z cukrem. W pozostałym mleku rozrobić budyń i wlać do gorącego mleka. Masę wystudzić. Masło utrzeć, dodając stopniowo budyń. Pod koniec ucierania dodać rodzynki, wiórki i płatki migdałowe. Tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt.
3.Masa cappuccino: Ugotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino, następnie wystudzić. Po wystygnięciu zmiksować ze Śnieżką. Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody, wystudzić i połączyć z masą. Następnie całość wyłożyć na masę budyniową- schłodzić w lodówce.
Komentarze